E-mail på iPhone

I artiklen her kan du finde svar på problemer, du har med din iPhones e-mail. Du kan læse om følgende

Hvad skal du bruge for at kunne sætte e-mail op på din iPhone?

Der findes 3 typer e-mails, som du kan sætte op på din iPhone. Du skal have forskellige informationer klar, når du skal sætte dem op.

Informationen skal du have af din mail-udbyder.

POP3 og IMAP

Du skal bruge følgende informationer for at sætte din POP3 eller IMAP-mail op:

• MAiltype (POP3/IMAP)
  • E-mailadresse
  • Brugernavn
  • Adgangskode
  • Indgående mailserver
  • Indgående mailport
  • Udgående mailserver
  • Udgående mailport
Du skal desuden vide om din e-mailudbyder benytter SSL/TSL

Exchange

Exchange fungerer på en helt anden måde en POP3/IMAP, og det er primært virksomheder, der benytter sig af denne type mail. Du skal bruge følgende informationer for at sætte din Exchange-mail op:
  • E-mailadresse
  • Brugernavn
  • Adgangskode
  • Domæne
  • Serveradresse
Du kan finde en opsætningsvejledning her:

For at kunne sende og modtage e-mails via TELMORE er det vigtigt, at du benytter den korrekte forbindelse og APN (Access Point Name). Du skal altid sende og modtage e-mails via ”internet” APNet.

Hvad er SSL/TSL?

SSL (Secure Sockets Layer) og TLS (Transport Layer Security) er termer, man typisk hører i forbindelse med opsætning af e-mails. SSL/TSL bruges til at kryptere en forbindelse og sikrer fx, at indholdet af en e-mail ikke kan læses af andre end den person, e-mailen er skrevet til.

Det er vigtigt, at man er opmærksom på, om ens e-mailudbyder benytter sig af SSL/TSL, da man normalt ikke vil kunne få det til at virke, hvis man ikke indstiller det korrekt.

SSL/TSL kan bruges både til den indgående og udgående mailserver, men man kan også nøjes med kun at bruge det på den indgående.

Har du problemer med at sætte din iPhone op til e-mails?

Har du problemer med at sætte din e-mail op på din iPhone, kan du prøve nedenstående forslag.
  • Sluk og tænd din iPhone
  • Sørg for at Internet er sat korrekt op:
  • Dobbelttjek, om de oplysninger, du har fået fra din e-mailudbyder, er korrekte
  • Slet e-mailkonfigurationen og start forfra.

Har du problemer med at sende e-mails?

Har du problemer med at sende e-mails, men kan du godt modtage e-mails, er det typisk din udgående mailserver, der er noget galt med.

Du skal derfor gøre følgende:
  1. Indstillinger
  2. E-post, kontakter, kalendere
  3. Vælg din e-mailkonto
  4. SMTP
Tjek SMTP
Vælg den primære server
  1. Indtast den udgående mailserver
  2. Indtast dit brugernavn, hvis din e-mailudbyder kræver dette
  3. Indtast din adgangskode, hvis din e-mailudbyder kræver dette
  4. Vælg om din mailkonto bruger SSL eller ej
  5. Indtast den udgående mailport
tjek primær server
Telmore har 2 udgående mailservere som kan bruges: ”smtp.mail.dk” og ”relay.tdcmobil.dk”. Ingen af disse mailserver skal bruge brugernavn, adgangskode eller SSL. Den udgående mailport på disse 2 servere er altid ”25”

Kan du ikke sende e-mails, når du er logget på WiFi?

Det skyldes, at du benytter en udgående mailserver, som ikke understøttes af din internetudbyder. Du skal derfor kontakte din internetudbyder og få oplyst deres udgående mailserver. Derefter skal du indtaste den som en sekundær mailserver under:
  1. Indstillinger
  2. E-post, kontakter kalendere
  3. Vælg din e-mailkonto
  4. SMTP​
indstillinger for server

Har du problemer med at modtage e-mails?

Hvis du ikke kan modtage e-mails, kan det skyldes forskellige ting. Den hyppigste årsag er, at brugeroplysninger er tastet forkert ind, typisk brugernavn, e-mailadresse, password eller indgående mailserver/mailport.

Det er en god ide at slette den mailopsætning, du har lavet, og starte forfra, også selvom du er sikker på, at du gjorde det rigtigt første gang.

Du skal også tjekke, om du er sat korrekt op til internet. Du kan tjekke det her