Gode råd til dig som har fået ny smartphone

Har du fået dig en smartphone? Så har vi en række gode råd til, hvordan du kommer bedst muligt i gang og udnytter alle mulighederne i din telefon.

1. Salgskassen

Når du pakker din nye smartphone ud, skal du starte med at tjekke, om alt tilbehør er med. Er du i tvivl om, hvilket tilbehør, der følger med til din smartphone, kan du som regel finde indholdsfortegnelsen i vores shop eller på producentens hjemmeside.

2. Første opladning

En gammel skrøne siger, at man skal oplade sin mobiltelefon i 24 timer første gang, hvis man ønsker at få det  optimale ud af sit batteri fremover - Det er ikke gældende længere.

I dag kommer alle mobiltelefoner med et såkaldt Li-Ion batteri, og disse batterier kræver ikke en speciel opladning. Så du kan nøjes med at sætte din nye smartphone i opladeren til batteriet er fuldt, og derefter kan du bruge telefonen helt som normalt.

3. Softwareopdatering

Når du modtager din nye smartphone, anbefaler vi altid, at du starter med at tjekke, om der er kommet en softwareopdatering til den. Selvom det er en spritny telefon, kan der sagtens allerede være kommet en opdatering til din telefon. Producenterne af mobiltelefonerne, retter jævnligt fejl og tilføjer nye funktioner til softwaren, og derfor anbefaler vi, at du løbende holder øje med opdateringer til din telefon. Typisk kommer der nye opdateringer hver 3-6 måned.

4. Overførsel af kontakter

Skifter du fra en anden mobiltelefon, har du højst sandsynligt en del kontakter, som du skal have kopieret over på din nye telefon. Dit SIM-kort kan håndtere ca. 255 kontaktpersoner, så du kan flytte en del kontakter via dette. Hvordan du kopierer kontakter til SIM-kortet, kan du læse i din telefonmanual.
Skifter du fra en smartphone med Android, kan du hente en app i Android Market, så du kan kopiere dine kontaktpersoner til en fil eller i en backup af indholdet (Det kan være kontakter, billeder, apps osv.) . Søg på ”Backup” i Google Play, så kommer der flere muligheder frem.

Med Android er det allerletteste at synkronisere via din Google-konto. Hvis du gemmer dine kontakter på din Google-konto, bliver de automatisk overført til din nye mobil, når du logger ind første gang. Husk, at du skal gemme kontakterne på din Google-konto, inden du synkroniserer med den nye smartphone.

5. Læs manualen

Smartphones er fyldt med smarte funktioner og nye features, og det kan være svært at overskue dem alle sammen. Derfor anbefaler TELMORE, at du bruger tid på at læse den tilhørende telefonmanual. Du kan også hente manualen som PDF-fil fra producentens hjemmeside. I manualen beskrives alle funktioner på telefonen, og den giver dig mulighed for at lære om funktioner, der kan spare dig en masse tid, og give dig en masse nye muligheder. Tiden er godt givet ud.

TELMORE anbefaler

Det rigtige abonnement

Når du anskaffer dig en smartphone, er det vigtigt, at du også sikrer dig, at dit mobilabonnement er gearet til skiftet. De fleste smartphones er nemlig bygget op på en måde, der kræver et større dataforbrug for at få glæde af alle funktionerne. Det kan fx være streaming af musik via Spotify, hente og sende e-mails, downloade og bruge apps, og så surfer man automatisk mere på nettet, når man har en smartphone.

For at kunne udnytte alle funktionerne i din smartphone, anbefaler vi derfor, at du enten tilmelder dig tilmelder dig et mobilabonnement, som har inkluderet data, eller at du tilmelder servicen ”Internet på Mobilen”.

Med 'Internet på Mobilen', eller et af vore abonnementer med data, behøver du ikke være bekymret for, hvad det koster at gå på nettet fra din telefon. Er du i tvivl om hvilket abonnement eller service, der passer bedst til dine behov, så kontakt kundeservice på 7021 8900, så sikrer vi, at du får det, der passer til lige præcis dig.

Køb smartphone i vores webshop

Hos TELMORE kan du købe et bredt udvalg af mobiltelefoner. Gå på opdagelse, tjek priser, se billeder og læs om de forskellige mobilers specifikationer. Selv om du allerede er kunde hos os, skal du købe et nyt abonnement, når du køber en smartphone. Efter din bindingsperiode kan du skifte abonnement igen, og du får typisk en rabat, hvis størrelse afhænger af dit valg af abonnement. Hold øje med kampagner og tilbud. Er du til iPhone? Eller vil du hellere have en smartphone med Android? Vi har alle de populære iPhones, og vi har et bredt udvalg af Samsung-modeller. Du kan også finde smartphones fra Huawei, gå på opdagelse i de fede kameramobiler fra Sony Xperia-serien, eller se på HTC, LG, Nokia eller få en seniormobil fra Emporia.

Køb tilbehør til smartphone

Du kan også købe tilbehør til mobil hos os. Få fx skærmbeskyttelse eller et cover.