Apps og Apple-ID

App Store og Apple-id

• Med iPhone henter du apps fra Apples App Store.
  • Du bruger dit Apple-id til at hente apps.

App Store

På iPhone, iPad og Mac bruger du App Store til at installere nye programmer/apps. Du finder App Store på din iPhones startskærm. Du logger ind med dit Apple-id, og bliver bedt om en adgangskode, hver gang du vil installere en ny app.

Apple-id

Et Apple-id er din konto, som du bruger til køb, installation af apps, iCloud osv.

Opret Apple-id

Du bliver bedt om at lave et Apple-id, under opsætningen af din iPhone, første gang du bruger den. Tryk på ”Glemt adgangskode eller intet Apple-id?”, når du kommer til Apple-id.

Hvis din iPhone allerede er blevet sat op:
  1. Åbn Indstillinger
  2. Vælg Log ind på min iPhone
  3. Tryk på ’Intet Apple-id, eller har du glemt det?’
  4. Vælg Opret Apple-id
  5. Følg opsætningen

Opdatering af apps

Du kan vælge om dine apps skal opdatere automatisk, eller om du vil opdatere manuelt.

Opdater apps automatisk
På iOS 13 bliver alle dine apps som udgangspunkt opdateret automatisk. Foretrækker du at opdatere dine apps manuelt, skal du slå funktionen fra.

Sådan slår du automatisk opdatering fra:
  1. Åbn Indstillinger
  2. Vælg iTunes & App Store
  3. Under Automatisk Overførsler kan du:
    - Slå Automatiske Overførsler til og fra for Musik, Apps og Opdateringer
    - Vælge om Automatiske Overførsler må bruge både mobildata og WiFi eller kun WiFi
Opdater apps manuelt

Når du opdaterer dine apps manuelt, skal du ind i App Store. Her kan du vælge at opdatere en app ad gangen, eller du kan opdatere dem alle samtidig.

Sådan opdaterer du apps manuelt:
  1. Åbn App Store
  2. Vælg I dag nederst
  3. Tryk på Profil-ikonet øverst til højre
  4. Scroll ned til Tilgængelige Opdateringer
  5. Her kan du vælge at opdatere alle, eller du kan trykke opdater ud for de enkelt apps.
Du kan også trykke og holde nede på App Store på din start skærm og vælge Opdater i menuen.

Problemer med dine apps

Hvis en app ikke virker, kan det være på tide at opdatere den i App Store. Du kan læse ovenover, hvordan du opdaterer dine apps.

Apps bliver løbende optimeret til det nyeste styresystem. Det betyder til tider, at de ikke længere virker de ældre versioner af iOS.

Hvis du ikke kan hente eller opdatere apps, er det måske fordi, du ikke har den nyeste version af iOS. Start derfor med at lave en softwareopdatering, så du har den nyeste version af iOS.

Sådan laver du en softwareopdatering til iOS:
Før du opdaterer, er det en god ide at lave en backup i iCloud . Så er du sikker på, at intet går tabt.

Sørg for at du har internetforbindelse, og sæt evt. din iPhone i en oplader så batteriet ikke løber tør under opdateringen.
  1. Åbn indstillinger
  2. Tryk generelt
  3. Vælg softwareopdatering
  4. Tryk Hent og installer
  5. Skriv adgangskoden til din iPhone
  6. Tryk Installer nu
  7. Din iPhone opdaterer og genstarter

Geninstaller apps

Hvis du tidligere har købt eller installeret en app med dit Apple-id, kan du altid hente dem igen. Du skal selvfølgelig ikke betale igen, hvis du allerede har betalt. Hvis du har fjernet apps, du ikke brugte fx for at spare plads, kan du finde dem i App Store.

Sådan geninstallerer du apps:
  1. Åbn App Store
  2. Vælg I dag nederst
  3. Tryk på Købt
  4. Vælg en app og tryk Hent
Når du udskifter fx din iPhone eller iPad, vil alle dine apps blive installeret automatisk, når du gendanner fra en iCloud-backup .