Sådan bruger du Bookmate

Hvordan får jeg en konto?

Når du tilmelder dig Telmore Play, opretter vi med det samme en profil hos Bookmate for dig. Kort tid efter modtager du en e-mail fra Telmore med dine login-oplysninger til Bookmate. Du kan logge ind med både dit mobilnummer og den mail du har tilknyttet din Telmore-konto.

Du kan til enhver tid skifte dit abonnement på Mit Telmore.  Det gør du under Mit abonnement, hvor du trykker Skift abonnement og vælger en ny pakke.

Se alle de streaming tjenester vi tilbyder.

Hvor bruger jeg Bookmate?

Du kan læse og lytte til bøger på disse enheder:
  • PC
  • MAC
  • Android tablet/smartphone
  • iPad /iPhone
Computer:
Du lytter og læser på din PC eller MAC via Bookmates hjemmeside .

iPhone/iPad
Hent Bookmate-appen for at komme i gang. Appen kræver, at du har iOS 11 eller nyere.
Hent Bookmate app fra App Store

Android smartphone/tablet:
Hent Bookmate-appen kræver for at komme i gang. Appen at du har Android 5.0 eller nyere.
Hent Bookmate fra Google Play

Hvor mange enheder kan jeg registrere?

Du kan registre op til 3 enheder med samme loginoplysninger.
Hvis du har opbrugt dit antal af enheder, kan du slette gamle enheder og tilføje nye. Du kan også administrere hvilke enheder, du vil have aktive lige nu.
Det gør du på din Bookmate-konto: Tryk på profil-ikonet, vælg indstillinger og find Mine enheder.

Kan flere være logget på Bookmate samtidig?

Det er muligt at være logget på Bookmate og læse/lytte til bøger på 2 forskellige enheder på én gang. Så kan flere deles om samme abonnement.

Kan jeg bruge Bookmate i udlandet?

Du kan bruge Bookmate overalt i verden – både online og offline.

Husk at Bookmate bruger data, når du lytter/læser. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dit dataforbrug i udlandet, så du undgår en kedelig regning.

Se Telmores udlandspriser her.

Du kan med fordel downloade bøger til at lytte/læse offline på din ferie, før du tager af sted. På den måde, kan du også tage bøgerne med på rejsen.

Vi anbefaler, du downloader bøger via en WiFi-forbindelse, så du sparer på din mobildata.

Kom godt i gang med Bookmate

Bookmate har et stort udvalg af omkring 12 mio. e- og lydbøger, fra 600 forlag på 12 forskellige sprog. Der er 16.000 danske e-bøger og mere end 6.000 danske lydbøger. Bookmate har også et stort socialt netværk, hvor du kan søge inspiration til mad, livsstil og meget mere.

Kom godt i gang med Bookmate, så du får det fulde udbytte af de mange muligheder.
Her er et overblik over de grundlæggende funktioner i Bookmate-appen:

Lyt til lydbøger
Her er en guide til, hvordan du kan komme i gang med at lytte til de mange fanstatiske bøger hos Bookmate.

Fra forsiden af appen kan du vælge mellem de mest populære lydbøger lige nu. I søgefeltet øverst på skærmen kan du søge efter bøger, forfattere eller genrer. Hvis du klikker på den lille pil, ser du en menu. Her kan du vælge fx Lyd for at se udvalget af lydbøger.

Mine bøger
På siden "Mine bøger” finder du din boghylde. Her kan du få et overblik over, hvilke bøger du er ved at læse, ønsker at læse og allerede har læst. Du kan også se hvilke citater, du har gemt og dine vurderinger af bøger.

Du kan oprette boghylder, hvis du vil sortere dine bøger.

App: Du finder Mine bøger ved at trykke på Papir-ikonet, øverst til venstre.

Computer : Vælg Mine bøger øverst på siden, for at se dine bøger.

Brug søgefeltet

App: Tryk på luppen øverst, for at komme ind til søgefeltet og Bibliotek. Under søgefeltet finder også bøger, du måske vil synes. Derudover kan du også se de nyest tilføjede og mest populære bøger. Tryk på søgefeltet for at søge på bogtitel, forfatter eller genre. Inden du søger, ser du en række af de emner, der bliver søgt mest på.

Computer: Tryk på Søg øverst på siden, for at åbne søgefunktionen. Inden du søger, ser du en række af de emner, der bliver søgt mest på. Du kan også bruge søgefunktionen fra Bibliotek.

Efter du har tastet titel, forfatter eller genre, kan du vælge, om du vil se alle resultater eller kun bøger, lydbøger, forfatter osv. Scrol mod venstreunder søgefeltet for at vælge den kategori du vil se resultater fra.

Lydbøger og e-bøger
Der er et stort udvalg af både lyd- og e-bøger på Bookmate. Hvis du ikke har valgt kun at se resultater for lydbøger, kan du stadig kende forskel. I hjørnet af lydbøger er der et lille Play-ikon, der viser at du kan afspille den.

Vælg sprog

App : Hvis du ønsker at læse udenlandske bøger, kan du klikke på den lille globus ved siden af søgefeltet. Den giver dig mulighed for at vælge, hvilket sprog du vil søge på. Vælger du engelsk, vil de engelske titler komme op først ved en søgning.

Computer: For at vælge sprog når du søger, skal du klikke oppe i højre hjørne, til højre for dit profilbillede. Der står DA hvis din app er på dansk. Vælger du engelsk, vil de engelske titler komme op først ved en søgning.

Gem bøger og download til offline
Du kan gemme bøger til din samling, så du kan finde dem senere.
Vil du spare på mobildata, eller have en bunke bøger gemt til ferien, kan du downloade dem og lytte til dem offline. Dette er kun muligt i appen.

Gem bøger: Du kan tilføje en bog direkte til Mine bøger ved at klikke på + -ikonet. Enten ud for bøger i søgefunktionen eller inde på bogsiden.

Download til offline – kun i app: + 'et bliver til en sky, når du har gemt bogen. Klikker du på skyen, downloader du lydbogen til din telefon, så du kan lytte til den uden internetforbindelse.

Læs mere om bogen

Du kan klikke på en bogen, for at læse mere om den. Her kan du se et kort resume af bogen, og se andres vurdering af den. Under beskrivelsen, kan du vælge Vurdering for at vurdere bogen, Føj til boghylde for at gemme den eller markere den som Har allerede læst.

Tryk på Læs eller Lyt, for at komme i gang med bogen. Tryk på + for at gemme den.

I appen kan du også trykke på de tre prikker øverst til højre, hvis du vil se alle dine muligheder.

Afspilleren

Spol: Du kan spole manuelt ved at trække i prikken på afspillingsbarren. For at gå lidt frem eller tilbage, bruger du de bøjede pile ved siden af pause/play-knappen.

Kapitler: Hvis du vil lytte til et bestemt kapitel, trykker du på de tre streger til venstre. Du får en oversigt over alle kapitler, og kan vælge et du vil lytte til herfra.

Indstil hastigheden: Hvis du vil sætte hastigheden op på oplæseren, trykker du det lille speed-o-meter, med et tal og et x under. Du kan vælge fra normal op til 3x hastighed.

Timer: Skal du lægge en spændende bog fra dig, eller vil du falde i søvn til en bog, kan du indstille en timer. Du kan vælge at stoppe efter det kapitel du er i gang med, eller vælge et antal minutter afspilningen skal forsætte.

Aktivitet - følg med i hvad dine venner læser

Her kan du se hvad dine venner læser, hvis de ikke har slået privat læsning til. Siden viser aktivitet for dine venner og de personer, du følger. Du kan også følge forfattere, populære læseklubber eller emner. På den måde kan du blive inspireret og holde dig opdateret.

App: Du finder aktivitet ved at trykke på ikonet med to personer øverst i appen.

Læs privat

Hvis du vil læse en bog, uden at dele din aktivitet med dine følgere, kan du vælge Gør privat.

App: Oppe i højre hjørne trykker du på de 3 prikker og vælger Gør privat.

Computer: På computer, trykker du på de tre prikker ved siden af Læs/Lyt-knappen og vælger Gør privat.