Tilbage

Opsætning af modem

Her finder du en komplet guide til manuel opsætning af usb-modemmer for din computer.

Hvis du har Windows 7

Vær opmærksom på, at du skal være administrator på din computer, ellers kan du ikke installere den nødvendige software.
  • Når du sætter USB-modemmet i din computer, skal du ikke vælge den automatiske installation.
  • Du skal derimod vælge ”Åben mappe for at vise filer”. Herefter skal du finde filen, der hedder ”DataCard_Setup64” som du skal højreklikke på og vælge ”Kør som administrator”.
  • Installationen af Mobile Partner vil begynde og om få minutter kan du gå på nettet.

Hvis du har Mac OS X

Du skal blot indsætte modemmet i din Mac, og derefter følge installationsguiden. Hvis du har Mac OS X 10.7 Lion, skal du dog hente en driver for at det virker.

Driveren kan hentes her

Vigtigt! TELMORE anbefaler, at du software opdaterer dit usb-modem til den nyeste software, inden du begynder at benytte det. Dette kan kun gøres til Windows, da Mac os X ikke understøtter dette.

Se detaljeret guide til opdatering af usb-modemmer

Skal jeg bruge et usb-modem, eller bruge mobilen som modem?

Hvis du ønsker Mobilt Bredbånd og samtidig ønsker et usb-modem, kan du vælge at tilmelde dig på to måder. Fordelen ved et usb-modem er, at det er nemt at sætte op på din computer, og du kan nemt holde din mobiltelefon og Mobilt Bredbånd adskilt. Nedenfor finder du en beskrivelse af de forskellige fremgangsmåder:

Usb-modem inkl. SIM-kort

Hvis du ønsker en pakkeløsning med SIM-kort, usb-modem og Mobilt Bredbånd, kan du bestille det hele samlet. Du kan købe med eller uden binding.

Usb-modem ekskl. SIM-kort

Hvis du ønsker at købe et modem, men allerede har det SIM-kort, du skal bruge, kan du vælge at købe modemmet kontant.

Hvad er Mobile Partner?
Mobile Partner er det program, som du skal installere på din computer for at kunne skabe internetforbindelse via dit usb-modem. Softwaren ligger på dit usb-modem og begynder at installere sig selv, når du tilslutter dit modem til computeren. Se evt. vores installationsvejledning. Hvis du har brug for programmet, kan du hente Mobile Partner til Windows (XP, Vista & 7) eller Mobile Partner til Mac OS X (10.5 Leopard & 10.6 Snow Leopard. Denne skal bruges hvis du har Mac OS X 10.7 Lion)

Udover at fungere som opkaldsprogram, findes der også en række andre funktioner i Mobile Partner såsom:
  • Telefonbog
  • Sms afsendelse/modtagelse
  • Statistikberegner (Denne er dog ikke retvisende)

Telefonbog:
Ligesom på en mobiltelefon kan du indkode en masse navne og telefonnumre. Dermed har du alle dine numre indkodet på forhånd, hvis du f.eks. skal sende sms’er fra Mobile Partner.

Sms afsendelse/modtagelse:
I dit usb-modem sidder et almindeligt SIM-kort. Dette SIM-kort kan også sende og modtage sms’er. Du skal være opmærksom på, at hvis du sender en SMS fra Mobile partner koster 0,20 kr. pr. stk. Dette er ud over den faste pris for Mobilt Bredbånd.

Statistikberegner:
Denne beregner er ikke udviklet af TELMORE men følger med programmet Mobile Partner. Bemærk, at statistikberegneren ikke giver et retvisende billede af dit dataforbrug. Grunden til, at den ikke virker er, at den ikke tæller alt det forbrug man har med, og derfor viser for lidt. TELMORE kan derfor ikke tage ansvar for målingerne.

Du bør i stedet følge dit forbrug på Mit TELMORE.