Har du problemer med at sende eller modtage sms?

Har du overordnet problemer med at sende og modtage sms'er, så står der øverst en kort guide til at tilgå problemet. Har du problemer med kun én af delene, så kig længere nede af siden.

iMessage på iPhone kan være slået til:

Er du skiftet fra iPhone til en anden smartphone kan iMessage stadig være slået til på dit nummer. Det kan forhindre sms'er i at komme frem. Derfor skal du tjekke denne indstilling ved at sætte dit SIM-kort tilbage i din gamle iPhone og slå iMessage fra i indstillinger. Hvis du ikke længere har din iPhone kan du slå iMessage fra på Apples afregistreringsside.

Kan du hverken sende eller modtage sms?

1. Start med at slukke og tænde din mobiltelefon.
  2. Sørg for, at din telefon er opdateret.
  3. Prøv dit SIM-kort i en anden mobiltelefon.

Virker SIM-kortet fint i en anden mobiltelefon, er det din telefon, der er noget galt med. Du skal derfor starte med at lave en softwareopdatering af din mobiltelefon.

Guide til softwareopdatering

Hjælper en softwareopdatering ikke, skal din telefon til reparation.

Sådan opretter du en reparation

Virker SIM-kortet ikke i en anden mobiltelefon, skal du have et nyt SIM-kort. Kontakt kundeservice, som bestiller et nyt SIM-kort til dig med det samme.

Hvis ikke du regelmæssigt tænder og slukker din telefon, risikerer du, at telefonen ”falder i søvn” på netværket. Vi anbefaler derfor, at du slukker og tænder din telefon fx én gang om ugen. Derudover anbefaler vi, at du sørger for at holde din telefon opdateret.

Har du problemer med at sende sms?

Hvis du har problemer med at sende sms'er, kan det skyldes problemer med dit beskedcentralnummer.

Beskedcentralnummeret er et nummer, der er indkodet i din telefon, så du kan sende sms'er. Står dette nummer forkert, kan din telefon ikke sende sms'er.

Nummeret til beskedcentralen er: +4540390999. Det er vigtigt, at der står ”+45”, og ikke ”0045” foran nummeret.

Er du i tvivl om, hvordan du tjekker, om beskedcentralnummeret står korrekt, har vi en række guides, som kan hjælpe dig med at finde det rigtige sted på din mobiltelefon.

Hjælper ovenstående guide dig ikke, kan du kigge i din telefonmanual. Der står altid, hvor du skal indtaste dit beskedcentralnummer.

Har du problemer med at modtage sms?

Oplever du problemer med at modtage sms'er, er der nogle enkelte ting, du skal forsøge for at afhjælpe problemet.

Hvis det er alle, du ikke kan modtage fra:

1. Start med at slukke og tænde din mobiltelefon.
  • Hvis du sjældent slukker og tænder din mobiltelefon, risikerer du, at telefonen falder i søvn på netværket. Hvis det virker at slukke og tænde din mobiltelefon, skal du lave en softwareopdatering for at forhindre, at fejlen opstår igen. Du skal desuden vænne dig til at slukke og tænde mobiltelefonen ca. 1 gang i døgnet.
  • Hvis det ikke afhjælper problemet at slukke og tænde telefonen, så forsøg trin nr. 2.
2. Prøv dit SIM-kort i en anden mobiltelefon.
  • Virker SIM-kortet fint i en anden mobiltelefon, er det din telefon, der er noget galt med. Du skal derfor starte med at lave en softwareopdatering af din mobiltelefon.

Guide til softwareopdatering

Afhjælper en softwareopdatering ikke fejlen, skal din telefon til reparation.

Sådan opretter du en reparation

• Virker SIM-kortet ikke i en anden mobiltelefon, skal du kontakte kunderservice på tlf. 7021 8900. De kan undersøge, hvor fejlen ligger.

Hvis det kun er et enkelt nummer, som du ikke kan modtage fra:

Hvis det kun er en enkelt person, du ikke kan modtage sms’er fra, skyldes det typisk en brugerspærring på din mobiltelefon. Nokia-telefoner og Samsung-telefoner har en indbygget funktion, der gør det muligt at blokere for sms’er fra et bestemt nummer.
I din telefonmanual kan du finde en vejledning til, hvordan du fjerner en eventuel spærring i telefonen.