PIN- og PUK-koder

Find din PIN- og PUK-kode

Har du glemt din PIN-kode til dit SIM-kort?
Du finder både din PIN- og PUK-kode på Mit Telmore under SIM-kort og spærring .

Hvis jeg taster PIN- og PUK-kode forkert?

Du har 3 forsøg til at taste den rigtige PIN-kode.
Hvis du taster forkert 3 gange, skal du bruge din 8-cifrede PUK-kode.
Den finder du på Mit Telmore.

Efter du har tastet din PUK-kode, skal du vælge en ny PIN-kode.

Vælg en unik kode og ikke 1234, 4 ens cifre eller en gammel kode.

Hvis du taster din PUK-kode forkert 10 gange, bliver dit SIM-kort spærret, og du skal bestille et nyt SIM-kort .

Sådan ændrer du din PIN-kode

Hvis du vil, kan du ændre din PIN-kode til SIM-kortet i din telefons indstillinger.
Du kan ikke ændre PIN-kode på Mit Telmore, og ændrer du den, står den ikke her. Vi anbefaler derfor, at du skriver din nye kode ned.

Du ændrer din kode i telefonens indstillinger. Det hedder noget forskelligt afhængigt af, om du har en iPhone, Samsung Galaxy, Huawei el.lign.

Bemærk: Der er forskel på PIN-kode og adgangskode til din telefon. Den kode, du taster for at låse din skærm op, når den er i dvale, er ikke din PIN-kode til SIM-kortet.

Du kan også ændre din adgangskode til mobiltelefonen under indstillinger. Det gør du typisk under Sikkerhed og privatliv eller adgangskode til låseskærm. Det afhænger af mobilens producent og styresystem.

Hvad er en PIN-kode til en mobiltelefon?

PIN-kode er en forkortelse for Personal Identifikation Number. Den er ofte på fire cifre og er en personlig identifikationskode, du fx bruger til at låse din mobiltelefon op med.

En PIN-kode er din sikkerhed for, at andre ikke uretmæssigt får adgang til din mobiltelefon, tablet, iPad osv. Opbevar aldrig din PIN-kode sammen med din telefon. Det er bedst at lære den at kende udenad og huske den, så andre ikke kan få fat på den.

PIN-koden bruger du til at bekræfte, at du er ejeren af din telefon, og at andre ikke kan tilgå dine data som fx billeder, kontakter, sms’er osv.

Hvornår bruger man sin PIN-kode?

Du bruger typisk PIN-koden, når du genstarter din mobiltelefon, eller når den har været slukket, og du tænder den igen. Du indtaster PIN-koden, for at identificere dig som ejer af SIM-kortet.

Du taster ofte en adgangskode, når din skærm er låst. Det er ikke din PIN-kode til SIM-kortet.

Med Face ID, ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk behøver du ikke at taste din adgangskode hver gang. Det er derfor et smart tilvalg til din adgangskode. Du kan vælge, hvordan du låser op i telefonens indstillinger.

Din adgangskode beskytter altid din telefon, med mindre du har slået den fra. Så er du altid sikret, og du kan låse mobilen op, hvis dit ansigt eller fingeraftryk ikke bliver genkendt.

Når du køber abonnement hos os eller bestiller et SIM-kort, sender vi dig din PIN- og PUK-kode i en e-mail. Hvis du har glemt eller mistet dine koder, kan du finde dem på Mit Telmore.

Hvad er en puk-kode?

PUK står for Pin Unlocking Key. En PUK-kode er den kode, du skal indtaste, hvis du har tastet din PIN-kode forkert tre gange. En PUK-kode er et 8-cifret tal.

Du finder din PUK-kode på Mit Telmore under SIM-kort og spærring.

Hvornår skal jeg bruge PUK-koden?

Du skal indtaste din PUK-kode, når du har tastet PIN-koden forkert 3 gange. Din mobiltelefon giver besked, om at den er spærret, men når du indtaster PUK-koden, bliver den låst op igen.

Taster du PUK-koden forkert 10 gange, bliver dit SIM-kort spærret. Så er det PUK-låst, og du skal bestille et nyt.

Hvor taster man PUK-kode på iPhone/Android?

Hvis du har brug for at indtaste din PUK-kode, vil din telefon give besked om det. Det sker, når du ikke kan huske koden til din mobiltelefon og kommer til at taste den forkert 3 gange. Telefonen vil guide dig igennem det, uanset om du har en iPhone eller en Samsung, Huawei el.lign. Du finder dine koder på Mit Telmore.