NYHED!

5G - lynhurtig mobildata

Det kommer til at gå lynhurtigt, når du skal tjekke nyheder, streame serier og høre din yndlingsmusik. Med 5G mobildata kan du bare læne dig tilbage og blive underholdt.

Se hvordan du får 5G

Nyhed: iPhone 12 klar til 5G hos Telmore

Du kan bruge din 5G Ready iPhone på vores 5G-netværk med det samme. 5G på din iPhone giver lynhurtige hastigheder. 

Ved Apples event 13. oktober blev de helt nye iPhone 12-modeller afsløret, og de er 5G ready. Telmore er først i Danmark med 5G, og inden udgangen af 2020 har 90 % af Danmarks befolkning adgang til 5G-signal på det netværk, vi bruger.

Det er endnu en god grund til at købe de nye Apple-telefoner hos os, og her kan du læse mere om iPhone 12 og se, hvornår du kan skrive dig op til at købe de populære smartphones.

Få hurtigt overblik over 5G

5G DÆKNINGSKORT

Op til 90 pct. i Danmark vil kunne få adgang til 5G inden udgangen af 2020.
Vi opdaterer løbende den forventede dækning. Snart kommer en mere detaljeret version - så hold øje med dit område.

Hvad er 5G?


5G er 5. generations mobilnetværk med enorm internethastighed.5G er ofte meget hurtigere end 4G, og der er så godt som ingen forsinkelse. Med 5G-mobilnetværk får vi mulighed for at bruge internettet på helt nye måder. 

Du vil kunne downloade en film i HD på et øjeblik eller hente playlister på et splitsekund. Og selv når du spiller tunge computerspil, vil du opleve, at der er ultrakorte svartider og så godt som intet lag (når internettet hakker). Med virkelig kort reaktionstid (latency) er 5G perfekt til gaming.
 

Hvordan får jeg 5G?


For at få 5G-hastighed skal du have et 5G-abonnement, en 5G-ready smartphone og være i nærheden af en 5G-mast.

 5G-abonnement: ​ For at se, om dit abonnement har 5G, kan du logge ind på Mit Telmore . Har du det ikke, så kan du tilkøbe det for 29 kr. pr. måned fra d. 7. september 2020 (såfremt du køber en pakke til minimum 149 kroner). Du kan også vælge et Play-abonnement, her er 5G altid inkluderet gratis.

5G-ready-mobil: Allerede i 2019 kom der 5G-ready mobiltelefoner på markedet, og i 2020 forventer vi endnu flere spændende lanceringer. Se nedenfor hvilke telefoner der lige nu er 5G-ready.

5G-netværk: Vi udskifter løbende master i hele Danmark, så hele landet får mulighed for 5G. Vi arbejder på højtryk for at få et dækningskort klar til dig, så du vil kunne se om du er i et område med 5G. Hold derfor løbende øje med siden her.

Har du ingen af delene? Det er ikke noget problem. Du modtager stadig det samme internet fra 4G-mobilnetværket eller 3G og 2G. De tidligere generationer af netværk bliver ved med at være aktive længe endnu.
 

Hvor hurtigt er 5G?


Du vil kunne downloade en film i HD på bare et øjeblik, og streame film og serier, der ikke hakker. Du vil kunne dele filer uden forsinkelser. Med lynhurtig download er din playliste hentet ned på et split sekund. Med 5G er det din nye internet-virkelighed. Arbejdet med 5G betyder mange steder en forbedret hastighed for 4G, som bliver ved at være aktivt. Derfor kan du sagtens opleve netværksforbedringer, selv om du ikke kan modtage 5G-signal.

Vores kunder har Danmarks bedste mobilnetværk 


Vores leverandør af internet TDC NET er rigtig langt med at udrulle det nye mobilnetværk her i 2020. Der kan være områder i landet, som først kommer med i den kommende tid. Men bare rolig, har du hverken en mobiltelefon eller et abonnement med 5G, har du naturligvis stadigvæk internetforbindelse. 4G-netværket fortsætter med at være aktivt, og det er endda også forbedret af arbejdet med det nye mobilnetværk. I 2019 blev 4G-mobilnetværket fra TDC NET for 5. år i træk er kåret af Teknologisk Institut som landets bedste, og nu er det endnu bedre.

Som Telmore-kunde har du allerede Danmarks bedste mobilnetværk. Og 5G kommer til at gøre det endnu bedre.

I rapporten fra Teknologisk Institut står der fx, at mobilkunderne på TDC NETs mobilnetværk har den bedste samlede mobiloplevelse. De får nemlig den hurtige 4G-forbindelse på mobilen flest steder i Danmark. Så med mobilabonnement og Mobilt Bredbånd hos Telmore får du den bedste 4G-adgang på landsplan.

Hvilke telefoner kan bruge 5G?


Allerede i 2019 kom der 5G-ready mobiltelefoner på markedet, og i 2020 forventer vi endnu flere spændende lanceringer.

Her kan du følge med i, hvilke mobiler der er klar til at modtage nyt signal fra 5G-frekvenser. Læs mere om iPhone, OnePlus, Huawei, Sony m.fl., og når du kigger på ny mobil i vores webshop, kan du se på listen over specifikationer, om en bestemt mobiltelefon kan bruge det nye signal.

5G READY MOBIL – KLAR TIL BRUG

Disse mobiltelefoner er teknisk og softwaremæssigt klar til at modtage 5G-frekvenser nu. Listen opdateres løbende.
 
MOBILRABAT 4.523,-
MOBILRABAT 1.263,-
MOBILRABAT 963,-

OnePlus
8

Fra 185 kr./md.
Se mobil

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM 5G

5G READY MOBILER

Modeller der er 5G ready nu. Listen opdateres løbende:

Huawei P40 5G
Huawei P40 Pro 5G
Huawei P40 Lite 5G
Nokia 8.3
 

KOMMENDE 5G READY MOBILER

Modeller der bliver 5G ready. Listen opdateres løbende:

Samsung Galaxy A51 5G
Motorola Moto G 5G
Motorola Edge+
OnePlus Nord
Bare rolig, selv om du ikke har en mobil, der er klar til 5G, kan du stadig gå på nettet med den. 4G, 3G og de gamle generationer af mobilnetværk bliver ved at være aktive. Så hvis du endnu ikke har købt en 5G-ready smartphone, fortsætter alt som normalt, også efter at den næste generation af mobilnetværk bliver tændt. Så har du bare internetforbindelse via 4G eller et af de øvrige netværk.
Danskerne bruger mere og mere data, og derfor er vi nødt til at investere i 5G og få mere kapacitet i mobilnettet for at kunne håndtere det. Desuden kommer 5G til at skabe en masse nye muligheder for innovation, og det skal mobilnetværket være klar til, hvis vi skal følge med den teknologiske udvikling.

5G har langt højere hastigheder og kortere svartider end 4G, og enheder vil derfor kunne kommunikere bedre med hinanden og stort set uden forsinkelser. Ude i fremtiden kan den udvikling skabe mulighed for fx fjernoperationer ved hjælp af robotter og selvkørende biler.

4G-teknologi har gjort det muligt at bruge internettet til meget mere end at læse emails, streame film, høre musik og bruge sociale medier. Den nye måde at koble dagligdags brugsgenstande på nettet bliver kaldt for Internet of Things (IoT), og 5G gør med sin massive kapacitet udviklingen på området markant.
Målinger viser, at den samlede stråling fra mobiltelefoner, wifi og andre apparater, som i dag udsender ikke-ioniserende stråling, er svag og ligger langt under grænseværdierne for det sundhedsskadelige niveau. Det påvirker ikke sundhed for hverken mennesker eller dyr.

Hos Telmore og TDC NET har vi fuldt fokus på din sikkerhed, og vi overholder naturligvis de grænseværdier, der er for stråling. Og strålingsniveauet kommer fortsat til at ligge langt under dem, den dag 5G-nettet er fuldt udbygget.

Hos Telmore sørger vi naturligvis for at overholde de grænseværdier, der er for stråling. Og strålingsniveauet kommer fortsat til at ligge langt under grænseværdierne.

I TDC og Telmore får vi desuden jævnligt foretaget uvildige kontrolmålinger i områder, hvor mennesker færdes og opholder sig. Målingerne har gennem de seneste 10 år ligget langt under grænseværdierne. Vi kan naturligvis stå inde for, at vi i forbindelse med bygningen af vores 5G netværk vil fortsætte med at overholde de retningslinjer, som myndighederne fastsætter.

Baseret på tilgængelige, relevante videnskabelige undersøgelser, vurderer Sundhedsstyrelsen, at der ikke er grund til at være bekymret for, at der skulle være en sundhedsrisiko forbundet med 5G.

Vi holder dig opdateret

Der bliver stadig arbejdet med at opgradere TDC NETs allerede eksisterende master. Skulle du mod forventning opleve gener i denne forbindelse, kan du følge med i vores driftsstatus og se, om arbejdet er i gang i dit postnummer.