Danmarks bedste mobilnet

5G - lynhurtig mobildata

Det går lynhurtigt, når du skal tjekke nyheder, streame serier og høre din yndlingsmusik. Med 5G mobildata kan du bare læne dig tilbage og blive underholdt.

Se hvordan du får 5G

Få hurtigt overblik over 5G

Mobildækning på Danmarks bedste netværk

Vi bruger TDC NET’s mobilnetværk, der er målt som det bedste i Danmark. Se, hvordan vi dækker hos dig.

Hvad er 5G?


5G er 5. generations mobilnetværk med enorm internethastighed. 5G er ofte meget hurtigere end 4G, og der er så godt som ingen forsinkelse. Med 5G-mobilnetværk får vi mulighed for at bruge internettet på helt nye måder. 

Du vil kunne downloade en film i HD på et øjeblik eller hente playlister på et splitsekund. Og selv når du spiller tunge computerspil, vil du opleve, at der er ultrakorte svartider og så godt som intet lag (når internettet hakker). Med virkelig kort reaktionstid (latency) er 5G perfekt til gaming.
 

Hvordan får jeg 5G?


For at få 5G-hastighed skal du have et 5G-abonnement, en 5G-ready smartphone og være i nærheden af en 5G-mast.

 5G-abonnement: ​ For at se, om dit abonnement har 5G, kan du logge ind på Mit Telmore . Har du det ikke, så kan du tilkøbe det for 29 kr. pr. måned (såfremt du køber en pakke til minimum 149 kroner). Du kan også vælge et Play-abonnement, her er 5G altid inkluderet gratis.

5G-ready-mobil:  Se det store udvalg af 5G-ready-mobiler i vores webshop .

5G-netværk: 5G-netværket dækker hele landet og åbner for helt nye hastigheder.

Har du ingen af delene? Det er ikke noget problem. Så får du internet fra 4G-mobilnetværket, hvor hastigheden er øget med knap 50 % i forbindelse med udrulningen af 5G. Danmarks bedste netværk er blevet endnu bedre.
 

Hvor hurtigt er 5G?


Du vil kunne downloade en film i HD på bare et øjeblik, og streame film og serier, der ikke hakker. Du vil kunne dele filer uden forsinkelser. Med lynhurtig download er din playliste hentet ned på et splitsekund. Med 5G er det din nye internet-virkelighed. Arbejdet med 5G betyder en forbedret hastighed for 4G, som bliver ved at være aktivt. Derfor kan du sagtens opleve netværksforbedringer, selv om du ikke kan modtage 5G-signal.

Vores kunder har Danmarks bedste mobilnetværk 


I september 2020 begyndte vores leverandør TDC NET, som den første internetudbyder i landet, at åbne op for 5G-mobilnetværket i Danmark. 3.800 mobilmaster er blevet opgraderet og dermed bliver Danmark det første land i Norden med national 5G-dækning. Samtidig bliver Danmark ét af de lande i EU med den bedste nationale 5G-dækning. Det skal være med til at forbedre og fremtidssikre danskernes kraftige øgning i forbruget af mobildata. Og alle der endnu ikke har en mobiltelefon, der er klar til 5G, kan nyde godt af, at arbejdet også har forbedret signalet på 4G-netværket. Her er hastigheden øget med knap 50 %.

Som Telmore-kunde har du Danmarks bedste mobilnetværk. I 2021 blev mobilnetværket fra TDC NET for 6. gang i træk målt af Teknologisk Institut som landets bedste, og nu er det endnu bedre.

I rapporten fra Teknologisk Institut står der fx, at TDC NET har på landsplan den bedste samlede mobilnetværksoplevelse både med 4G og 5G mobiltelefon. Så med mobilabonnement og Mobilt Bredbånd hos Telmore får du den bedste 4G og 5G-adgang på landsplan.

Nyhed: Samsung Galaxy S21 klar til 5G hos Telmore

Du kan bruge din 5G Ready Samsung Galaxy S21 på vores 5G-netværk med det samme. 5G på din Galaxy S21 giver lynhurtige hastigheder. 

Ved Samsungs event 14. januar i år blev de helt nye Samsung Galaxy S21 modeller afsløret, og de er 5G ready. Telmore er først i Danmark med 5G, og her i 2021 har omkring 90 % af Danmarks befolkning allerede fået adgang til 5G-signal på det netværk, vi bruger.

Det er endnu en god grund til at købe de nye Samsung Galaxy-telefoner hos os. Her kan du læse mere om Samsung Galaxy S21 og skrive dig op til at købe de populære smartphones.

Hvilke telefoner kan bruge 5G?


Allerede i 2019 kom de første 5G-ready mobiltelefoner på markedet, og i 2021 går det endnu stærkere.

Efterhånden er 5G-support blevet standard i en mobiltelefon, og i vores mobilshop kan du på den enkelte mobil se, om den er klar til 5G. Det er markeret med et 5G ready ikon:

Ofte stillede spørgsmål om 5G

Bare rolig, selv om du ikke har en mobil, der er klar til 5G, kan du stadig gå på nettet med den. 4G-mobilnetværket bliver ved at være aktivt, og det er også blevet forbedret under arbejdet med at etablere 5G. Så hvis du endnu ikke har købt en 5G-ready smartphone, fortsætter alt som normalt, også efter at den næste generation af mobilnetværk bliver tændt. Så har du bare internetforbindelse via 4G, som du plejer.
Danskerne bruger mere og mere data, og derfor er vi nødt til at investere i 5G og få mere kapacitet i mobilnettet for at kunne håndtere det. Desuden kommer 5G til at skabe en masse nye muligheder for innovation, og det skal mobilnetværket være klar til, hvis vi skal følge med den teknologiske udvikling.

5G har langt højere hastigheder og kortere svartider end 4G, og enheder vil derfor kunne kommunikere bedre med hinanden og stort set uden forsinkelser. Ude i fremtiden kan den udvikling skabe mulighed for fx fjernoperationer ved hjælp af robotter og selvkørende biler.

4G-teknologi har gjort det muligt at bruge internettet til meget mere end at læse emails, streame film, høre musik og bruge sociale medier. Den nye måde at koble dagligdags brugsgenstande på nettet bliver kaldt for Internet of Things (IoT), og 5G gør med sin massive kapacitet udviklingen på området markant.
Målinger viser, at den samlede stråling fra mobiltelefoner, wifi og andre apparater, som i dag udsender ikke-ioniserende stråling, er svag og ligger langt under grænseværdierne for det sundhedsskadelige niveau. Det påvirker ikke sundhed for hverken mennesker eller dyr.

Hos Telmore og TDC NET har vi fuldt fokus på din sikkerhed, og vi overholder naturligvis de grænseværdier, der er for stråling. Og strålingsniveauet kommer fortsat til at ligge langt under dem, den dag 5G-nettet er fuldt udbygget.

Hos Telmore sørger vi naturligvis for at overholde de grænseværdier, der er for stråling. Og strålingsniveauet kommer fortsat til at ligge langt under grænseværdierne.

I TDC og Telmore får vi desuden jævnligt foretaget uvildige kontrolmålinger i områder, hvor mennesker færdes og opholder sig. Målingerne har gennem de seneste 10 år ligget langt under grænseværdierne. Vi kan naturligvis stå inde for, at vi i forbindelse med bygningen af vores 5G netværk vil fortsætte med at overholde de retningslinjer, som myndighederne fastsætter.

Baseret på tilgængelige, relevante videnskabelige undersøgelser, vurderer Sundhedsstyrelsen, at der ikke er grund til at være bekymret for, at der skulle være en sundhedsrisiko forbundet med 5G.