Gode råd om udlandstelefoni og roaming

Gode råd om udlandstelefoni

Følg de vigtige råd, når du rejser. Så bliver ferien fri for besvær og uheldige overraskelser på din mobilregning.

Hvad er udlandstelefoni?
Udlandstelefoni er en service, der gør, at du kan ringe fra din mobil i udlandet. Prisen afhænger af, om du rejser i et EU-land eller uden for EU.

Se priser:
 
Udlandstelefoni
Når du bruger telefonen i udlandet eller ringer til udlandet fra Danmark.
Roaming i EU
Se priser og hvilke lande, du kan bruge din EU-roaming i.

Har jeg Udlandstelefoni?

De fleste Telmore-abonnementer er automatisk tilmeldt Udlandstelefoni. Enkelte abonnementer kan man kun bruge i Danmark. 

Sådan ser du, om du har Udlandstelefoni
Kig på din selvbetjeningsside Mit Telmore under Mit abonnement og Tilmeldte services. Her står der, om du har Udlandstelefoni. 

Undersøg dit abonnement, inden du rejser
Ellers kan du måske ikke bruge din telefon til opkald, sms og data på ferien. 

Sådan tilmelder og afmelder du Udlandstelefoni
Du kan til- og afmelde servicen ved at klikke på ”Rediger services” på Mit Telmore. Det er gratis at tilmelde sig. 

Jeg kan ikke tilmelde Udlandstelefoni
Måske har du et mobilabonnement, der kun kan bruges i Danmark. Klik på Skift abonnement på Mit Telmore, og vælg et abonnement med Udlandstelefoni inkluderet.

Jeg kan ikke ringe op
Brug landekoder, når I ringer til hinanden på ferien. Tast 0045 inden det danske telefonnumre, du ringer op til. Kod dine kontakter ind i din mobil med landekoden på.

Undgå en større mobilregning
Vær opmærksom på dit forbrug, når du rejser. Så undgår du en større regning for udlandstelefoni og brug af data i udlandet.
 

EU-roaming: Billigere priser i EU-lande

Med mange af vores abonnementer kan du bruge din mobil præcis som i Danmark, når du opholder dig i 36 EU- og EØS-lande, som fx Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig og Schweiz.

Hver måned har du en bestemt portion af dit abonnement til rådighed, som du kan bruge i EU-lande. Det gælder ikke abonnementer, man kun kan bruge i Danmark. Undersøg dit abonnement på Mit Telmore, inden du rejser.
 

Disse lande er inkluderede i vores roamingaftale 

Klik her og se hvilke lande, der er med i vores EU-roaming . Undersøg listen over lande, inden du rejser.
 

Hvad sker der, hvis jeg bruger al min EU-data?

Når du har brugt henholdsvis 80 og 100 % af din EU-data, får du en sms fra os. Det samme gælder taletid. 

Du kan holde øje med dit forbrug på Mit Telmore. 

Hvis du bruger 100 % af din EU-data, lukker vi ikke for din adgang til at kunne bruge mere. Men nu afregner vi forbrugstakseret, i stedet for før, hvor din mobildata var inkluderet i dit abonnement. 

Hvad betyder det helt nøjagtigt?
At vi afregner forbrugstakseret betyder, at du betaler for ekstra EU-data pr. GB.

Ekstra EU-data ud over den mængde, du allerede har inkluderet i dit abonnement, koster 22,53 kr. pr. GB. 

Når du har brugt for 450 kr. data, sørger vi for, at du ikke kan bruge mere, og du skal selv aktivt acceptere at bruge yderligere data. Du er nemlig tilmeldt et såkaldt dataloft, som sikrer, at dit forbrug ikke løber løbsk. 

Vi har ikke mulighed for at tilbyde et højere eller lavere dataloft end 450 kr.  

Kan jeg få ekstra EU-data?
Din EU-datamængde er bestemt ud fra din månedlige abonnementspris. Hvis du vælger et dyrere abonnement, får du typisk mere EU-data. 

Hvis du køber et dyrere abonnement, træder ændringen i kraft med det samme.

Du får også mere EU-data pr. måned, når du køber diverse services til dit abonnement. 

Eksempler på services, der giver mere EU-data:

• Databoost (29 kr. pr./md.) = 3 ekstra GB til brug i EU.
• Fri tale til (29 kr. pr./md.) = 3 ekstra GB til brug i EU.
• Datadelingskort (29 kr. pr./md., maks. 3 stk. pr. kunde) = 3 ekstra GB til brug i EU.
*Priser og antal ekstra GB EU-data kan variere. Gælder kun, hvis du har et abonnement til mere end 99 kr. pr./md.

Skal du bo i udlandet i længere tid?
Så anbefaler vi dig at købe et abonnement i det pågældende land. Også selv om det er et EU-land, hvor du normalt kan bruge EU-roaming. Ellers risikerer du at blive takseret for alt forbrug, du har brugt under dit udlandsophold. 
Flytter du til et EU-land, skal du nemlig være opmærksom på
EU's ”Fair Use Policy”.

EU’s ”Fair Use Policy”
EU har defineret en såkaldt ”Fair Use Policy”, der betyder, at hvis et abonnement over en længere periode hovedsageligt bliver benyttet i udlandet, er udbyderen af abonnementet berettiget til at opkræve EU-takst for alt forbrug foretaget i EU.  Der er tale om en periode på 4 måneder. 

Skal du på en længere rejse?
Skal du ud at rejse i længere tid, kan det måske betale sig for dig at skifte til  Telmore Go   i perioden, fremfor at opsige dit nummer.
 

Pas på færger, små stater og mellemlandinger

Pas på, når du bruger EU-roaming og udlandstelefoni og data. Hvis du sejler med færge i internationalt farvand, fx Bornholmerfærgen eller en færge i Italien, kan teleselskabernes master ikke nå dig. Her bruger du satellittelefoni, som har en dyrere pris. 

Slå mobildata og dataroaming fra eller sæt din mobiltelefon på flytilstand, hvis du vil undgå høje priser.

Se priser for satellittelefoni

Pas på med Monaco og andre små stater
Pas på, når du besøger en stat inde i et EU-land, som ikke er med i EU. Fx Monaco i Frankrig. 
Slå evt. dataroaming fra i din telefons indstillinger, så du ikke bliver takseret for data, når du rejser ind i et ikke-EU-land. 

Vælg netværksoperatør manuelt og undgå store regninger
Vær opmærksom på, at din mobiltelefon ikke tilkobler sig et netværk, der ikke er inkluderet i roamingaftalen for det EU-land, du rejser i. Vælg netværksoperatør manuelt, så du undgår en større regning. Det gør du i din telefons netværksindstillinger.

Pas på, når du mellemlander i et ikke EU-land
Når du bruger EU-roaming, så hold øje, hvis du mellemlander i et ikke-EU-land. Det kan blive meget dyrt. Du kan risikere at bruge for op til 450 kr. udlandsdata med det samme, du slår flytilstand fra på din mobiltelefon.

Dataloft på 450 kr. er din sikkerhed
Når du har brugt for 450 kr. data i udlandet, slukker vi for dit forbrug. Så løber det ikke løbsk. Du skal selv aktivt acceptere at bruge mere data.

Optank din Telmore-konto med det samme
Er uheldet ude, skal du optanke din Telmore-konto med det samme. Det sker af sig selv, hvis du er tilmeldt Automatisk Betaling. Hvis du ikke tanker op, bliver telefonen måske spærret. Og så har den svært ved at oprette signal til mobilnetværket igen, før du rejser hjem til Danmark.

5 ting du måske ikke vidste om udlandstelefoni og roaming: 
1.    Forbrug fortaget i udlandet kan være forsinket i op til 30 dage. Sørg for, at du har nok penge på din Telmore-konto, inden du rejser. Eller tilmeld dig Automatisk Betaling, så din Telmore-konto automatisk bliver optanket.

2.    Du kan styre dit forbrug af dataroaming ved at slå det til og fra i din mobiltelefons indstillinger. Slå det fra, hvis du vil være sikker på ikke at bruge data i udlandet. 

3.    Dataforbrug fortaget ombord på færger og fly kan være utrolig dyrt. Rejser du med færger, som fx DFDS, Stenaline el. lign. i internationalt farvand, bliver du ofte koblet til et satellitnetværk, der ikke er omfattet af Telmores roamingpriser. Se priser på opkald fra færger 

4.    En sms fylder 160 tegn. Indeholder den flere, bliver den takseret som 1, 2 eller flere sms’er afhængig af antal tegn. En smiley kan fylde op til 300 tegn pr. stk.

5.    Viderestilling til din telefonsvarer er gratis, også uden for EU. 
Det koster almindelig udlandstakst , når du aflytter din telefonsvarer i udlandet.

Hvilken dækning har Telmore i udlandet?
Når du rejser i EU, har du ofte 4G-dækning. Dækning og internethastighed kan variere. Hvis du ikke har 4G, kobler din mobil sig typisk på det bedst tilgængelige netværk, dvs. 3G eller 2G.
 

Koster det penge at modtage opkald fra udlandet i Danmark?

Det koster ikke penge for dig at modtage opkald fra udlandet. Den person, der ringer til dig fra England, Grønland, Thailand, Schweiz eller et andet land betaler for opkald, sms, mms osv.

Hvis du modtager opkald i udlandet på din mobil fra en telefon i Danmark:
Personen i Danmark betaler den danske samtalepris for at ringe til en dansk mobiltelefon i Danmark. Du betaler udlandsprisen i det pågældende land for at modtage opkald fra Danmark. Hvis du er i et EU-land og bruger EU-roaming, svarer det til at ringe til hinanden i Danmark.
 

Ring til udlandet

Jeg vil ringe til udlandet fra Danmark
Opkald til udlandet fra Danmark er ikke inkluderet i vores abonnementer. Du betaler pr. minut, både når du ringer til et nummer i eller uden for EU. Det samme gælder for sms og mms. Se priser for opkald til udlandet .

Brug landekoder
Sæt landekode foran nummeret, før du ringer op. 

Sådan ringer du til fx Tyskland og andre lande
Tjek vores udlandspriser og ring op til det tyske telefonnummer med landekode 0049 foran. Samme procedure, når du ringer til fx Frankrig, USA, Norge, Sverige.

Find hurtigt svar

Søg