Bestil/aktiver eSIM

Søger du eSim til Apple Watch?

Få hjælp til eSIM til Apple Watch her

Bestil eSIM til din mobil, tablet eller iPad

Hvis din enhed understøtter det, kan du bestille et eSIM her.

Med eSIM slipper du for at skulle tage et fysisk SIM-kort ud af telefonen, og du kan skifte mellem fx arbejdsnummer og privatnummer på samme mobil.

Sådan gør du, hvis du allerede er kunde hos os:
  • Log ind på Mit Telmore
  • Klik på SIM-kort
  • Klik på Bestil nyt SIM-kort
  • Vælg eSIM
Bemærk, at det koster 99 kr.

Når du har bestilt dit eSIM-kort bliver en QR-kode tilgængelig på Mit Telmore under menupunktet SIM-kort.

Scan QR-koden med din telefon for at downloade dit nye eSIM til din mobiltelefon, iPad eller tablet.

Sådan gør du, hvis du ikke er kunde hos os:
Hvis du ikke er kunde, men gerne vil købe et eSIM hos os, skal du købe et mobilabonnement. Som Telmore-kunde har du Danmarks bedste mobilnet.

Under købet kan du vælge, at du ønsker et eSIM-kort.

Kom i gang med esim

Sådan kommer du i gang med dit nye eSIM
  • Log ind på Mit Telmore
  • Klik på SIM-kort i menuen
  • Klik på Vis eSIM QR-kode
  • Gennemgå NemID-validering
  • Scan QR-koden med din smartphone
  • Klik på Aktiver SIM-kort
Sådan gør du på iPhone:
Tryk her for at se en liste over Apple iPhones som understøtter eSIM.

1. Gå til "Indstillinger" > "Mobilnetværk", og tryk derefter på "Tilføj mobilabonnement".
  2. Anbring iPhone, så den QR-kode, du har fået fra Telmore, vises i rammen.
  3. Tryk på "Tilføj mobilabonnement".
  4. Følg anvisningerne på din iPhone.

Husk at aktivere dit eSIM
Når dit eSIM er installeret på din iPhone, skal du under SIM-kort på Mit Telmore huske at klikke på Aktiver SIM-kort.

Hvis dit eSIM erstatter et fysisk SIM-kort, skal du huske at fjerne dette. Du er nu klar til at bruge dit nye eSIM.

Hvorfor skal jeg bruge NemID?
Hvorfor skal jeg pludselig bruge NemID på Mit Telmore? Du skal validere din identitet for din egen sikkerheds skyld.

Med NemID-validering kan du være sikker på, at kun du selv kan downloade dit eSIM. Sådan forhindrer vi misbrug.

Et fysisk SIM-kort bliver sendt i et lukket brev til din folkeregisteradresse. Med NemID sikrer vi, at online levering af dit eSIM er ligeså sikker.

Virker eSIM på min mobiltelefon, tablet eller iPad?

For at finde ud af, om din smartphone, iPad eller tablet kan bruge eSIM, kan du fx Google din telefons specifikationer eller læse om den på hjemmesiden GSMArena.com.

iPhones, der kan bruge eSIM:
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone SE 2020
Android-smartphones er først begyndt at understøtte eSIM for nylig, og på det danske marked er der fx Samsung Galaxy S20-serien, der kan bruge eSIM.

Hvad er eSIM?

eSIM er en udvikling af det fysiske SIM-kort i fx en mobiltelefon. Det er indbygget i enheden i stedet for plastik SIM-kort, som du sætter i telefonen.

eSIM står for ikke for elektronisk SIM-kort, som de fleste tror. Det står for ”embedded” SIM-kort. Det er indbygget og du kan modtage det elektronisk, hvis din telefon, iPad, eller tablet understøtter det.

Se, om din enhed understøtter eSIM på producentens website eller slå din mobiltelefon eller tablet op på GSM Arena.

Din mobiltelefons NemID
For bedst at forklare eSIM er det godt at vide, hvad SIM er. SIM er en forkortelse for ”Subscriber Indentity Module” - eller ”abonnent-identitetsmodul” på godt dansk.

Et SIM-kort er altså din mobils ID, som din udbyder tjekker, når en telemast fanger dit signal. Genkender masten dit SIM-kort, får du adgang og forbindelse. Et plastik SIM-kort er som et ID-kort eller en fysisk signatur. eSIM er mere som et NemID eller en digital signatur.

Hvordan fungerer det?
eSIM er et digitalt, indbygget SIM, der sidder i telefonen. I stedet for at indsætte SIM-kortet, bliver din signatur downloadet til en eSIM-chip i din mobil eller tablet.

Fordele ved eSIM
Den største fordel er, at du ikke skal vente på at få det tilsendt. Du kan downloade det med det samme og komme i gang med at ringe, sende sms’er, bruge data og gå på nettet.

En anden fordel er, at du kan have flere profiler, eller telefonnumre, på samme enhed. Hvis din telefon understøtter det, kan du skifte mellem fx dit privatnummer på fysisk SIM-kort og dit arbejdsnummer på eSIM eller omvendt. Du kan have to aktive SIM-kort, hvis det er med forskellige mobilnumre.

På den måde kan du samle din arbejdstelefon og din privattelefon på samme mobil og skifte mellem profilerne.

Du slipper også for at skulle bakse med de små SIM-kort, når du skifter abonnement eller teleudbyder.

Hvad hvis jeg køber ny mobiltelefon?
eSIM er ret nyt, og det er ikke alle enheder, der har det endnu. Men flere og flere smartphones, tablets og smart-ure bliver udstyret med et eSIM i løbet af de næste år.

De nye smartphones på markedet i dag bruger stadig Nano SIM-kort af plastik, men mange af dem kan også bruge eSIM.

Hvis du køber ny mobil, kan du stadig bruge dit nuværende SIM-kort, men udviklingen går i en mere og mere digital retning med eSIM-understøttelse.