Brug din mobil som modem med WiFi Hotspot

Hvis du opholder dig et sted, hvor der ikke er WiFi, kan du i stedet koble din smartphone sammen med din computer eller tablet og bruge telefonen som et mobilt modem.

Du skal være tilmeldt 3G eller 4G

Du skal starte med at sikre dig, at du er tilmeldt 3G eller 4G på dit mobilnummer. Log på selvbetjeningssiden Mit TELMORE. Klik på Mit abonnement og vælg Services. Her kan du se, om du er tilmeldt. Og evt. tilmelde dig. Det koster ikke noget at tilmelde sig 3G eller 4G.

Bemærk, at du kun kan tilmelde 4G, hvis du har en pakke eller et mobilt bredbåndsabonnement med 4G, samt et SIM-kort, der understøtter 4G.

Sådan sætter du din mobil/computer op

De fleste smartphones har mulighed for at omdanne sig til et mobilt WiFi hotspot. Dette gøres ved, at telefonen udsender et WiFi signal, som du kan logge på med din computer og tablet. Vær opmærksom på, at du bruger data ved at benytte denne funktion.

Aktiver hotspot fra din smartphone:
  • Android: Gå ind i "Indstillinger" og herefter "Trådløst netværk". Her finder du "Indstillinger for bærbart WiFi-hotspot" eller "Internetdeling". Udover at aktivere funktionen her kan du også oprette en adgangskode så dit hotspot ikke er tilgængeligt for alle. Hvis du bliver bedt om, at indtaste APN information skal du blot skrive 'internet' (med små bogstaver) og vælge 'default' som APN-type.
  • iPhone & Windows Phone: Gå ind i "Indstillinger" og vælg herefter "Internetdeling". Her kan du slå internetdeling til/fra samt oprette en adgangskode til dit hotspot. Find en guide her.
  • Symbian: Med Symbian styresystemet skal du anvende en særlig app til at oprette et WiFi-hotspot fra telefonen. Søg efter 'hotspot' i OVI Store.

Når du har aktiveret WiFi-hotspot på din smartphone, kan du søge efter netværket på din computer. Netværket vil som regel hedde det samme, som du har kaldt din telefon. Hvis du har oprettet en adgangskode til dit hotspot på telefonen, skal du indtaste den på computeren for at få adgang til netværket.

Hvilket abonnement skal jeg have til WiFi hotspot?

Benytter du ofte WiFi hotspot, anbefaler TELMORE, at du tilmelder dig Mobilt Bredbånd på dit mobilnummer. På den måde får du hastighed og forbrug nok til at dække dine behov. Du kan læse mere om Mobilt Bredbånd her

Benytter du WiFi hotspot en gang om ugen, eller bare en gang imellem, kan du sagtens nøjes med den data du har inkluderet i din pakke.