Guide – Opsætning af Huawei B315

Her finder du en komplet guide til opsætning af din B315 router fra Huawei.

Din Huawei B315-router lader dig gå på internettet med din PC, Mac, smartphone, spillekonsol, tablet, etc., via et 4G-netværk. Du kan også bruge din router som trådløs router til kablet bredbånd.

Du logger på routeren på samme måde, som du vil logge på ethvert andet Wi-Fi-netværk.

Oversigt over din router

1. Strømindikator: Lyset viser om routeren er tændt.
2. Netværksindikator: Viser netværkets status:
- Cyan: tilsluttet 4G-netværk
- Grøn: tilsluttet kablet netværk.
- Rød: SIM-kortet er ikke genkendt, eller routeren kan ikke koble på et netværk.
3. Wi-Fi indikator:
- Lyser: Wi-Fi er tændt.
- Blinker: en WPS-opkobling er i gang.
- Slukket: Wi-Fi er ikke tændt.
4. LAN/WAN-indikator: netværk via kabel.
- Tændt: mindst en LAN-port er tilsluttet.
- Blinker: data strømmer gennem en LAN-port.
- Slukket: intet er tilsluttet LAN-porten.
5. Signalstyrke: flere barrer = bedre signal.
6. SIM-kort holder: Du skal bruge et Mini SIM-kort. Det er det største SIM-kort
7. Her tilsluttes evt. antenner.
8. WPS-knap: Hold inde i 2 sekunder indtil Wi-Fi indikatoren blinker. Tryk herefter på WPS-knappen på enheden du ønsker at tilslutte.
9. Tænd/sluk-knap: Hold inde i 3 sek. for at tænde eller slukke.
10. N ulstillingsknap (Reset): Hold inde i 10 sekunder for at gendanne fabriksindstillinger.
11. Her tilsluttes strømkabel.
12. LAN-porte : Her kan tilsluttes computere og andre enheder, som ikke har trådløst internet.
13. WAN-port : Her sættes bredbåndskabel i for at bruge routeren som trådløst router. Kan også bruges som endnu en LAN-port.
14. USB-port : Bruges til USB-lagringsenheder som harddiske, sticks, mv., samt USB-printere.
15. Telefonstik : Kan ikke bruges.

Installation af Huawei B315-router

1. Indsæt dit Mini SIM-kort (den største størrelse) som vist nedenunder, inden du sætter routeren i stikkontakten. Sørg for at det sidder helt inde i skinnen.

2. Sæt strømkablet i din router, og i en stikkontakt (1). Den tænder selv, og begynder at finde netværksforbindelse.

3. Vent til netværksindikatoren lyser:
- Cyan: Der er forbindelse til mobilnetværket. Log på netværket med de oplysninger der står i bunden af routeren. SSID = netværksnavn, WIFI KEY = adgangskoden.
- Rød: SIM-kort ikke genkendt, eller ingen forbindelse. Sørg for at SIM-kortet sidder ordentligt i, og/eller stil routeren tættere på et vindue et sted uden tykke vægge og andre forstyrrelser.

Tilslutning til routerens WiFi-netværk

Når netværksindikatoren er cyan (blå), har routeren netværksforbindelse, og du kan bruge WiFi-netværket. I bunden finder du navn (SSID) og adgangskode (WIFI KEY) til at logge på. Er der et 0 i standardkoden, er det altid tallet nul.

Første gang du logger på, skal du gennem en hurtig opsætning (Quick Setup). Det gør du i Routerens Brugerflade, i en browser eller med Huawei HiLink-appen. Her kan du ændre adgangskoder til netværket og til Routerens Brugerflade. Du kan også ændre navnet på WiFi-netværket. Når du skifter adgangskoden til netværket, skal du logge på igen med den nye adgangskode.

Se hvordan du ændrer navn og adgangskode i Routerens Brugerflade nedenunder.

Konfigurering af din Huawei B315-router – Routerens Brugerflade

Efter du har fået forbindelse til din router, anbefaler vi at ændre adgangskoden til netværket og routeren. Du kan også ændre navnet til dit netværk, så det er nemmere at finde. Det tager få minutter, og du undgår misbrug af dit WiFi-netværk.

For at ændre adgangskoder og netværksnavn, skal du bruge Routerens Brugerflade. Det kan du enten gøre i en browser på din computer, eller ved at hente Huawei HiLink-appen til enten Android eller iOS.

Vi starter med en gennemgang til browser, og længere nede finder du en til Huawei HiLink-appen.

Konfigurer din router - browser
I Routerens Brugerflade kan du ændre indstillingerne til din router. Vigtigst er ændring af adgangskoden til brugerfladen. Brugernavnet til brugerfladen er altid: admin.

Første gang du logger ind i brugerfladen, skal du igennem en hurtig opsætinng (Quick Setup).

Sådan gør du:

Hvordan ændrer jeg login-oplysningerne?
Log ind i Routerens Brugerflade i en browser, og vælg  Settings : Vi anbefaler at du skriver adgangskoderne ned. Hvis du glemmer din adgangskode til Routerens Brugerflade, skal du gendanne den til fabriksindstillinger.

Konfigurer din router - Huawei HiLink-app
Hvis du vil ændre din routers indstillinger i Routerens brugerflade fra din telefon eller tablet, skal du hente Huawei HiLink-appen. I appen kan du ændre fx netværksnavn og adgangskode til routeren fra din telefon eller tablet. Du kan også ændre adgangskoden til Routerens Brugerflade, hvilket vi anbefaler. Brugernavnet til brugerfladen er altid: admin.

Hent appen til Android eller iOS:
Huawei HiLink-App til Android

Huawei HiLink-App til iOS

Sådan gør du:
Første gang du åbner appen, skal du igennem en hurtig opsætning (Quick Setup).

Hvordan ændrer jeg login-oplysningerne?
Sådan gør du:
Åbn din app og tryk på tandhjulet oppe til højre: Glemmer du adgangskode til Routerens Brugerflade, skal du gendanne den til fabriksindstillinger.

Tilslut eksterne antenner

For at få bedre signal til din router, kan du sætte eksterne antenner på.

Sådan gør du:

1. Sluk routeren og træk stikket ud.
2. Tag dækslet af. Du kan evt. bruge en nøgle, papirclips eller lignende. Gem dækslet.
3. Skru antennerne fast.
4. Peg antennerne opad for det bedste signal.

Brug routeren til dit kablede bredbånd
Du kan også bruge din router sammen med dit kablede bredbånd.

1. Strømadapter
2. PC, Mac, andet udstyr
3. USB-stik
4. Bredbåndskabel
5. Trådløse enheder

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan gendanner jeg til fabriksindstillinger?
Når routeren er tændt, skal du trykke på genstartsknappen i ca. 3 sekunder med en spids genstand, indtil -indikatoren begynder at blinke. Ved gendannelse af fabriksindstillinger ryddes alle tilpassede indstillinger. Gå forsigtigt frem.

Hvordan opretter jeg forbindelse med WPS (WiFi Protected Setup?
1. Sørg for, at Wi-Fi er aktiveret på klienten.
2. Hold WPS-knappen nede i to til fem sekunder for at konfigurere en 2,4 GHz WPS-forbindelse, eller hold WPS-knappen på routeren nede i over fem sekunder for at konfigurere en 5 GHz WPS-forbindelse.

Hvorfor er indholdet i Routerens Brugerflade ikke opdateret?
Det afhænger af din browsers cache, om indholdet er opdateret.

Ryd cachen i din browser manuelt:
  1. Åbn din browser og find Internetindstillinger.
  2. Vælg Generelt.
  3. Find Browserdata og vælg Slet.
  4. Genstart Routerens Brugerflade.

Fejlsøgning

Hvorfor er indikatoren for netværksstatus rød, efter jeg har indstillet min router?
Det betyder at dit Mini SIM-kort ikke bliver genkendt, eller at routeren ikke kan få netværksforbindelse.

1. Sørg for at dit Mini SIM-kort er sat i korrekt.
2. Flyt routeren til et åbent rum, gerne med et vindue. Sørg for at der ikke er tykke vægge eller andet der blokerer signalet.
3. Undersøg om der er forbindelse til mobilnetværket i dit område. Se vores dækningskort .
4. Kontakt kundeservice, hvis problemet varer ved.

Hvorfor har min router ikke signal, selvom indikatoren for netværksstatus lyser cyan (blåt)?
Din router har dårligt signal til mobilnetværket. Flyt routeren til at et sted med bedre signal, gerne ved et vindue.

Hvorfor kan jeg ikke åbne Routerens brugerflade?
1. Sørg for, at din computer er sluttet til routeren via WiFi eller et netværkskabel (ethernet-kabel).
2. Genstart din browser, eller prøv at bruge en anden browser.
3. Gendan routerens fabriksindstillinger, hvis problemet varer ved.

Hvis du oplever problemer med routeren:
  • Genstart routeren.
  • Tryk på Help i Routerens Brugerflade.
  • Gendan routerens fabriksindstillinger.
  • Kontakt kundeservice.
Du kan også komme direkte i kontakt med Huawei support:
Tlf. 70 14 01 41, de har åbent mandag til fredag fra 9 til 18.

Nyttig information om Huawei B315

USB-type: USB 2.0
Modem: 4G / LTE Cat4
Max hastighed: 150 Mbps DL / 50 Mbps UL
Antal enheder samtidig: 32
Strømforsyning: Adapter til stikkontakt
Sim-kort: Mini SIM (almindeligt SIM)
Antenne: 2 x SMA
Vægt: 275 g
Dimensioner: 186 x 139 x 46 mm
Farve: Hvid