Fremtiden hedder 5G

Lynhurtig mobildata med ultrakorte svartider. 
Se, hvad det kommende 5G-netværk vil betyde for dig som Telmore-kunde.
I Danmark er et nyt mobilnetværk ved at blive rullet ud. 5G bliver tilgængeligt for flere og flere kunder fra og med 2020 og i årene frem. Allerede nu fremtidssikrer vi Telmore Play.

Telmore Play er klar til 5G

Alle Telmore Play-abonnementer er nu klar til 5G-adgang. Det gælder, uanset hvilken Play-pakke du køber. Det betyder, at du kan modtage 5G-signal på din smartphone, når der bliver tændt for signalet fra en 5G-mast i dit område. Men kun hvis du har en smartphone, der understøtter 5G. Har du ikke det, kan du naturligvis fortsat bruge din mobiltelefon på Danmarks bedste 4G-mobilnetværk. Præcis som du kender det i dag.

Hvad er 5G?

5G er næste generations mobilnetværk med enorm internethastighed. 5G er mange gange hurtigere end 4G, og der er så godt som ingen forsinkelse. Med 5G, fremtidens mobilnetværk, får vi mulighed for at bruge internettet på helt nye måder. 
Du vil kunne downloade en film på få sekunder. Og selv når du spiller tunge computerspil, vil du opleve, at der er ultrakorte svartider og så godt som intet såkaldt lag (Når internettet hakker). Med virkelig kort reaktionstid (latency) er 5G perfekt til gaming.

Hvor hurtigt er 5G?

Du vil kunne downloade en film i HD på bare et par sekunder. Og streame film og serier, der ikke hakker. Du vil kunne dele filer uden forsinkelser. Med lynhurtig download er din playliste hentet ned på et sekund. Når 5G går i luften, bliver det din nye internet-virkelighed. I dag er hastigheden på 4G omkring 17-71 megabit pr. sekund. På 5G er internethastigheden over 1 gigabit pr. sekund. En gigantisk forskel! Slut med at spilde tiden med de nye ekstreme datahastigheder.

Hvilke telefoner kan bruge 5G?

Det er der endnu ikke ret mange mobiltelefoner, der kan. Faktisk er det kun Samsung Galaxy S20-serien, der er 5G-ready.
Vi forventer, at der i 2020 kommer flere telefoner, der er klar til at modtage 5G-frekvenser. Og vi skal nok holde dig opdateret, så du kan følge med i, hvad der gælder for den nye iPhone, OnePlus, Huawei, Sony osv.
Når du kigger på ny mobil i vores webshop, står der i listen over specifikationer, om en bestemt mobiltelefon kan bruge 5G.

Vores kunder har Danmarks bedste mobilnetværk

Vores leverandør af internet TDC NET begynder at udrulle det nye netværk i 2020. En fuld udrulning tager tid, og for at du kan få 5G-forbindelse, skal din mobil være 5G-ready. Indtil da fortsætter vi på 4G-mobilnetværket, som for 5. år i træk er kåret af Teknologisk Institut som landets bedste. 

Som Telmore-kunde har du allerede Danmarks bedste mobilnetværk. Og 5G kommer til at gøre det endnu bedre.

I rapporten fra Teknologisk Institut  står der fx, at mobilkunderne på TDC NETs mobilnetværk har den bedste samlede mobiloplevelse. De får nemlig den hurtige 4G-forbindelse på mobilen flest steder i Danmark. Så med mobilabonnement og Mobilt Bredbånd hos Telmore får du den bedste 4G-adgang på landsplan.

 

Vi holder dig opdateret 

I øjeblikket bliver der arbejdet på højtryk med at opgradere TDC NETs allerede eksisterende master, så vi kan blive klar til udrulningen af 5G. Vi forventer, at opgraderingen kan ske uden store gener for vores kunder. Vi holder dig opdateret her på siden om, hvor og hvornår 5G bliver tilgængeligt.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM 5G

Bare rolig, selv om du ikke har en mobil, der er klar til 5G, kan du stadig gå på nettet med den. 4G, 3G og de gamle generationer af mobilnetværk bliver ved at være aktive.

Så hvis du endnu ikke har købt en 5G-ready smartphone, fortsætter alt som normalt, også efter at den næste generation af mobilnetværk bliver tændt. Så har du bare internetforbindelse via 4G eller et af de øvrige netværk.
Danskerne bruger mere og mere data, og derfor er vi nødt til at investere i 5G og få mere kapacitet i mobilnettet for at kunne håndtere det. Desuden kommer 5G til at skabe en masse nye muligheder for innovation, og det skal mobilnetværket være klar til, hvis vi skal følge med den teknologiske udvikling.

5G har langt højere hastigheder og kortere svartider end 4G, og enheder vil derfor kunne kommunikere bedre med hinanden og stort set uden forsinkelser. Ude i fremtiden kan den udvikling skabe mulighed for fx fjernoperationer ved hjælp af robotter og selvkørende biler. 

4G-teknologi har gjort det muligt at bruge internettet til meget mere end at læse emails, streame film, høre musik og bruge sociale medier. Den nye måde at koble dagligdags brugsgenstande på nettet bliver kaldt for Internet of Things (IoT), og 5G gør med sin massive kapacitet udviklingen på området markant.
Målinger viser, at den samlede stråling fra mobiltelefoner, wifi og andre apparater, som i dag udsender ikke-ioniserende stråling, er svag og ligger langt under grænseværdierne for det sundhedsskadelige niveau.

Hos Telmore og TDC NET overholder vi naturligvis de grænseværdier, der er for stråling. Og strålingsniveauet kommer fortsat til at ligge langt under dem, den dag 5G-nettet er fuldt udbygget. 

Sundhedsstyrelsen vurderer i tråd med på det nærmeste al tilgængelig forskning på området, at der ikke er en sundhedsrisiko forbundet med 5G.